Dat kan ! 

Aan de Melle, een groot meer en natuurgebied ten zuiden van de stad.
Je kunt er zeilen en surfen, zowel jong als oud, zowel ervaren als onervaren.
Onder de vlag van Wind & Watersport Vlaanderen en Sport Vlaanderen, leert VVW Turnhout kinderen, jongeren en volwassenen de techniek van het zeilen aan. De drempel is laag, de groeimogelijkheden zijn groot.

Zeilen is geen dure sport.  Je hoeft niet zelf over een boot te beschikken. Met watervaste schoenen en een thermisch pak, kun je leren zeilen.
Meer dan 120 gezinnen zijn momenteel aangesloten bij onze club. De Vlaamse Vereniging voor Watersport van Turnhout is een laagdrempelige, dynamische watersportvereniging, met een heuse historiek sinds 1972.

Elke lente en zomer richt de club cursussen in. Elk opleiding duurt 5 dagen:

  • Vanaf de leeftijd van 8 jaar mag je als kind proeven van de watersport in een eenmansboot, de Optimist. Onder volledige begeleiding van een monitor, leer je hoe je de boot bedient. Na amper 5 dagen ben je kapitein van je boot, en je krijgt een diploma.
  • Jongeren van 12 tot 13 jaar groeien door naar een grotere zeilboot RS Tera.
    Vanaf 14 jaar kan je terecht in de Splash, een sportieve jeugdboot voor 1 persoon.
  • Vervolgens stap je over op de 420-klasse, een zeilboot die je bedient met 2. Je zeilt als team en dat maakt het 3 keer zo fijn.
  • Surfen kan vanaf 12 jaar.

De opleidingen worden gegeven door gediplomeerde lesgevers. Hiervoor levert Sport Vlaanderen erkende diploma's.   Omdat VVW Turnhout een grote zeilclub is, komen bijna alle lesgevers uit eigen rangen. Daardoor zijn we een club met een hechte band. Bijna iedereen kent iedereen. Het is gezellig en je zeilt altijd met mensen om je heen, die elkaar helpen en samen plezier maken.

 

Wil je van dichtbij kennismaken met zeilen of surfen, alvorens lid te worden of een cursus te boeken, kom dan langs op een van de opendeurdagen. In 2023 op zaterdag 6 en zondag 7 mei.