Het Veerse meer 2022

 

Ook dit jaar slaan weer een tiental enthousiaste zeilfamilies, leden van onze club, de handen in elkaar om samen hun favoriete sport te beoefenen op het Veerse meer.

Dit gaat dit jaar door van vrijdag 19 tot vrijdag 26 augustus. Het centrale vertekpunt van deze zeilweek is de zeilschool Het Veerse Gat te Veere (Nederland, Zeeland), gelegen aan de haven “Oostwatering”.

https://veersegat.nl/

 

Alle leden van onze zeilclub zijn vrij om aan te sluiten bij deze zeilweek. Voor je deze beslissing neemt zijn volgende punten erg belangrijk om even door te nemen.

Je maakt zelf de verplaatsing naar het Veerse meer en je neemt uw eigen boot mee. Er zijn ook huurmogelijkheden, maar hou rekening met de vakantieperiode op dat moment.

Het is zeer belangrijk dat alle deelnemers zich met hun namen aanmelden als “bij de groep zeilers uit Turnhout”, en dit bij de uitbaters van de zeilschool, bij Dirk en/of Ellen bij het onthaalbureeltje.

Ze laten niet zomaar iedereen toe binnen hun poort, vandaar. Best op voorhand te contacteren of ten laatste bij aankomst zelf, maar zeker niet te vergeten!

Er is op het wateroppervlak geen begeleiding (lees bijstand van een motorboot) voorzien. Dit houdt in dat zelfstandig kunnen zeilen noodzakelijk is.

 Als je ter plaatse wil overnachten, hou er dan rekening mee dat je zelf de slaapplaats dient te plannen. In de omgeving zijn er meerdere mini-campings. Het aantal nachten dat je wenst te overnachten bepaal je ook zelf. Het is evident dat je zelf voor eigen eten en drinken zorgt.

Ook voor één dag zeilen is mogelijk. Qua afstand naar het Veerse meer is een dagtrip met trailer een haalbare kaart.

Indien je meer info wenst voor je beslist, kan je elke zondag terecht op onze zeilclub.