home icon
affiche watersportdag

Onze zeilclub doet mee aan Dé Watersportdag

“Een dag zo plezant dat hij 2 dagen duurt”

VVW (Vlaamse Vereniging voor Watersport) Turnhout neemt ook dit jaar weer deel aan Dé Watersportdag, een initiatief van verschillende watersportfederaties.  Sinds 2009 is Dé Watersportdag eigenlijk een watersportweekend, dat dit jaar.
Dé gelegenheid om eens te proeven van de watersport. Je kan gratis meezeilen.

Voor de club is de deelname stilaan een traditie geworden. Alle jaren nam VVW Turnhout deel aan Dé Watersportdag. Het promoten van de zeilsport draagt de club hoog in het vaandel. Hoewel het een minder bekende sporttak betreft, waaraan sommigen verkeerdelijk een elitair karakter koppelen, blijkt de interesse de laatste jaren sterk toe te nemen.
Zeilen is helemaal niet duur, het is eerder een goedkope en zeker een gezonde sport. Kom zelf ontdekken hoe het is om te genieten van de natuurelementen, wat niet onbelangrijk is in de tijdrovende hedendaagse maatschappij.

Meer dan 100 Kempense gezinnen zijn lid van de club. Elk weekend opnieuw ontdekken ze, met het ganse gezin, het leuke van deze sport. Je kan het immers individueel of in familieverband beoefenen en zowel de keuze competitie als recreatief is beschikbaar.

Boten heb je ook in allerlei vormen en maten. Van gezinsboten waar je met z’n vieren leuk keuvelend ronddobbert, over flink presterende tweemansboten , naar de snelle sportieve eenmansboten. Vanaf 8 jaar kunnen kinderen individueel met een bootje het water op en zeilende zeventigers zijn een meer en meer voorkomend fenomeen.

Het jaarlijkse cursusaanbod van de club is riant, zowel voor beginners als gevorderden. Op amper 5 dagen word je wegwijs gemaakt in de mythes van de zeilsport.

Mis de boot niet en kom kennis maken met de watersport aan de Mellevijver op het adres De Picken z/n in Turnhout.

Voor meer info kan je terecht via info@vvwturnhout.be.

foto Watersportdag