keer bekekenspacer spacer home icon
Hoofdstuk: 
foto vouwoptimistKon jij op één van onze activiteiten de bouwplannen van deze vouwoptimist bemachtigen? Dan ben je hier aan het juiste adres om meer informatie te vinden over hoe je verder aan de slag kan.

Wat heb je allemaal nodig?

Voor je aan de slag gaat, kan je het bouwplan eerst kopiëren. Dit laat je toe om straks opnieuw te beginnen,mocht het mislopen, of om een tweede bootje te bouwen. Knip de onderdelen eerst grof uit zodat je ze daarna gemakkelijker nauwkeurig kan uitknippen. Verander bij het knippen dikwijls genoeg van kniprichting, zodat het gemakkelijker wordt om een fijn resultaat te bekomen. De plooien worden aangegeven met de stippellijnen, en moeten steeds naar beide zijden gevouwen worden en moeten steeds goed aangedrukt worden.

We gaan je eerst de terminologie uitleggen, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan over de verschillende onderdelen. Daarna gaan we stap voor stap de verschillende onderdelen bouwen om ze nadien allemaal te monteren met als doel een papieren Optimistje als eindresultaat te bekomen.

Je kan het bootje daarna gebruiken om het besturen van een bootje te visualiseren of de verschillende zeilstanden in te oefenen want de terminologie heb je na het bouwen reeds onder de knie. Daarmee heb je dus reeds een deel van de theorie van een basiscursus zeilen doorgenomen.

Ben je geïntereseerd om ook de praktijk aan te leren, kijk dan snel op ons cursusaanbod om een zeilcursus te vinden in de periode dat het voor jou het beste past.

Alvast veel succes gewenst!