keer bekekenspacer home icon spacer home icon

Gepost op : dinsdag 17 april 2012 : Training door wedstrijdzeiler Yannick Laumans

De jeugdwerking organiseert opnieuw een trainingsdag ter voorbereiding van de nationale wedstrijd Splash / Europe die aanstaande zondag gevaren zal worden. Ook dit jaar wist de club opnieuw een gevestigde waarde te strikken.

Wedstrijdzeiler, Yannick Laumans, die zich reeds liet gelden in de Europe-, Laser-, OK-Jol- en Snipeklasse, en ook verscheidene stages verzorgde voor Splash op het Galgenweel en op open water in Nederland, maar ook op regelmatige basis diverse andere zeiltrainingen heeft gegeven, stelde een programma op om uit onze jeugdige Splash- en Europezeilers het beste naar boven te halen. Yannick is trainer-B en heeft een lange carrière op topniveau in de Europeklasse achter de rug. Dit is dus de geschikte man om onze jeugd op te warmen voor de wedstrijd van zondag.

Het bestuur wil hiermee alle jeugdige zeilers ondersteunen en hoopt op een massale belangstelling, zowel voor de training als voor de nationale wedstrijd, zodat dit initiatief volgend jaar kan herhaald worden.

De training begint aanstaande zaterdag om 9h30 en het einde is gepland rond 17h00. Iedereen kan vroeger afhaken, indien dit noodzakelijk mocht zijn, al wordt gehoopt dat het enthousiasme om 17h00 nog heel groot is, natuurlijk. De jeugdwerking vraagt wel om vooraf in te schrijven via de mailbox van de jeugdwerking : jeugdwerkig@vvwturnhout.be.

Voor de mensen die 's morgens de tijd niet meer vinden om hun lunchpakket te maken, zal iemand van het bestuur voor hen langs de bakker gaan. Vergeet a.u.b. geen geld mee te brengen, zodat we het niet moeten voorschieten.

Zondag is dan d-day. We hopen dat het een wedstrijd met veel belangstelling wordt die op een sportieve wijze zal uitgevochten worden op ons water. Alle Splashboten staan ter beschikking van de deelnemers. Er mag geen enkele boot aan de kant blijven, want die moet vrij gehouden worden voor al die supporters.

Het moet een hoogdag worden !!!


Gepost op : maandag 26 maart 2012 : Jeugdwerking goes Veerse Meer

Omdat kleine eendjes ook eens in een grote vijver moeten zwemmen, trekken we met de Jeugdwerking op zondag 29 april onder begeleiding voor de eerste keer naar het Veerse Meer. Dringend tijd dus, om even wat praktische zaken op te lijsten.

Wat we willen bereiken ?

Als aanvulling op onze tweewekelijkse zeilsessies op de Melle, is het zeker goed dat jullie eens de kans krijgen om begeleid op groter water te oefenen, de (kleine) golfslag te ervaren en te leren omgaan met wat meer wind. Ook zal je zien dat het oriënteren (met vele mossel-en zandbanken, eilanden, enz.) en het kiezen van koersen (met beroepsvaart op het water) een andere dimensie krijgt. Vanzelfsprekend leggen we dat allemaal uit, voor jullie het water op gaan.
Bovenal willen we vooral veel, erg veel plezier maken.

Waar zorgen wij voor ?

Jullie geliefde begeleiders zijn er allemaal en zullen zelfs fris gewassen zijn! We zorgen samen met bereidwillige ouders dat de Optimisten en Splashes aan het Veerse Meer geraken en we nemen ook twee motorboten mee.

Nog wat concreter ?

Wat moet je zeker kunnen om mee te gaan ?

Wat moet je zeker hebben om mee te gaan ?

Hoe inschrijven ?

Bij voorkeur, per mail. (e-mailadres: jeugdwerking@vvwturnhout.be)

Wat bij te slechte weersvoorspellingen ?

Indien op donderdag / vrijdag de weersvoorspellingen bijvoorbeeld een noordwesterstorm zouden aangeven, dan blazen we de zaak gewoon af. Wanneer de weersomstandigheden plots op zondag zodanig slecht worden dat zeilen onverantwoord wordt, dan zullen we (inventief als we zijn) ter plaatse een oplossing zoeken.

Heeft u nog vragen, dan kan u ze steeds aan ons stellen.
Wij hopen te mogen werken met gemotiveerde jonge zeilers die graag aan dit initiatief willen deelnemen.

Een zeer ambitieus jeugdwerkingsteam


Gepost op : donderdag 25 augustus 2011 : Afvaart van de Maas 2011

Meer info vind je op :

Net als de vorige jaren doen we dit jaar weer mee aan de afvaart van de Maas. Dit jaar vindt dit plaats op zaterdag 3 september.
Vooraf inschrijven is verplicht aangezien we maar een beperkt aantal bootjes hebben!!!

Deze wedstrijd is een ideale oefening voor beginnende zeilers! Er is dan ook voldoende begeleiding op het water.

Inschrijven kan via jeugdwerking@vvwturnhout.be.

De praktische afspraken komen later nog op de website en worden nog naar de deelnemers doorgemaild. Wel zeggen we op voorhand dat de ouders mee voor het transport moeten zorgen. We spreken steeds op de Melle af tussen 8 en 9 uur om de bootjes te laden en we proberen om allemaal rond 17u van het water te zijn.

De prijs om deel te nemen bedraagt 5 euro. Deelnemers krijgen hiervoor een consumptie en ook een mooie prijs na de wedstrijd.

We hopen natuurlijk op zoveel mogelijk deelnemers!