keer bekekenspacer home icon spacer home icon

Gepost op : zondag 18 december 2011 : Uitreiking VYF-labels 2011

Onze club was vriendelijk uitgenodigd om in het Gentse Huis van de Sport aanwezig te zijn op woensdag 14 december voor de uitreiking van de VYF-Labels 2011. Het weer moet geweten hebben dat het om een watersportactiviteit ging. Het regende, of beter gezegd: " bakken water vielen uit de lucht". Dit maakte de reis naar Gent een ware onderneming. Als daarenboven de gebruikelijke wegen er opengebroken bij liggen, levert een begeleidende GPS er gratis een toeristische rondrit bij.

Aangekomen op de parking bleek een uitgebreid ontvangstcomité van journalisten klaar te staan met rechtstreekse straalverbindingen naar Brussel en Vilvoorde, maar ..... dit was spijtig genoeg niet voor ons.

Net vóór onze vergadering bleek er nog een persconferentie aan de gang te zijn met Evi Van Acker, onze vicewereldkampioen 2011 op laser radial. Zij was 's middags geland en maakte in afwachting van de gevreesde jetlag nog even tijd voor de pers. Ook voor ons maakte ze graag een tiental minuutjes vrij en gewillig ging ze voor ons op de foto. Evi is een zeer vlotte juffrouw die zeer spontaan overkomt.

We zouden het bijna vergeten, maar wij moesten nog naar de vergadering over de labels. Na de uitleg over de voorschriften voor de labels in 2012, mocht elke club haar label in ontvangst komen nemen. Elke erkende club kreeg ook haar jaarlijks subsidiebedrag toegekend, ook een aangename verrassing.

Gelukkig was het weer op de terugtocht iets beter.

groeten van uw vertegenwoordigers in Gent

Hilde en Jan


Gepost op : maandag 21 maart 2011 : Er werden 3 Splash-boten aangekocht

foto van Bart en Michiel
Bart, die voortaan niet enkel zijn steentje zal bijdragen bij de jeugdwerking, maar nu ook in het algemeen bestuur van de club, werd samen met Hilde, door het bestuur, het veld ingestuurd met als doel contact te leggen met Michiel D. van de jeugdzeilschool van zeilclub KLYC.  KLYC had besloten om zijn Splashes te vervangen door boten van het type RS Tera.  De 3 Splashes, die nog in redelijke staat verkeerden, werden voor een eerlijke prijs van de hand gedaan.  Onze zeilclub was er als de kippen bij om deze boten aan een kritisch onderzoek te onderwerpen.
foto van Spash

Onze club heeft enkele jaren geleden 6 Splashes gekocht maar door het overweldigend succes van dit type boot bij onze jeugd was vroeger reeds gebleken dat dit aantal boten bij de jeugdwerking voor een capaciteitsprobleem zorgde.  Met de boten van KLYC erbij konden we onze vloot van Splashes met 50% vergroten.  Een kleine rekenoefening leerde ons dat de aankoop van dit drijvend materieel met een beetje meeval in het eerste jaar al bijna voor de helft wordt terugverdiend.  Het zou niet verstandig zijn geweest om dit buitenkansje voorbij te laten gaan.

De Splash is ontworpen door Jac. de Ridder als opvolger van bijvoorbeeld de Optimist en is de juiste boot voor kinderen van 13 tot 19 jaar die vaak nog te licht van gewicht zijn voor de grotere en zwaardere types eenmansboten.  De boot heeft een modern en eigentijds ontwerp met een opvallende vrijwel rechte voorsteven.  Onze club heeft ook 3 Flashzeilen van 7 m², waardoor deze boten ook voor volwassen mensen veel zeilplezier kunnen opleveren.

Het toeval wil dat de heer Bocklandt vrijdag op de bestuursvergadering de klasse organisatie van Splash kwam promoten.  Mijnheer Bocklandt is de vader van Olivier die vorig jaar in de club een Splash-training is komen geven.  Olivier Bocklandt behaalde na materiaalpech de 9de plaats in het Belgisch Kampioenschap Splash van vorig jaar.  Men wil de Splash klasse opnieuw naar een hoger niveau tillen, zonder zich teveel naar het zuiver competitieve te richten.  Men wil via trainingen in de diverse Vlaamse zeilclubs de Splash opnieuw bekend en toegankelijk maken bij het grote recreatieve publiek.  Op zaterdag 23 april voorzien we in onze club een training in samenwerking met de Splash organisatie. Op paaszondag 24 april wordt een nationale wedstrijd voor Splash en Europe georganiseerd.

Het bestuur is nog steeds blij met de keuze die enkele jaren geleden met de aankoop van de Splashes werd gemaakt.  Zij wil onze jeugd alle mogelijkheden bieden om de sport met actueel en kwalitatief materiaal te laten beoefenen.  Deze aankoop past volledig in de vooruitstrevende strategie van onze club.  Wij hopen dat onze jeugdige leden er veel plezier mee zullen beleven.


Gepost op : maandag 14 maart 2011 : Wandeling in de Voer op zondag 27 maart

Op zondag 27 maart 2011 gaan we met VVW Turnhout wandelen in de Voerstreek.

Herman Van Deun gidst ons door de Voer.

De wandeling loopt gedeeltelijk over macadam maar meestal over verharde bosgrond en kiezelpaden. zorg voor stevig schoeisel en hou rekening met modder als het enige tijd voor 27 maart flink geregend heeft.
We stappen zo'n 15 kilometer met een stop ongeveer halverwege in een "nieuwe" brouwerij. Dat wil zeggen, we stappen ongeveer 2 maal 2 uren, met de rust inbegrepen zullen dat ruim 5 uren worden.

De wandeling is echter niet zwaar, ook ongeoefende stappers hebben hier in het verleden geen problemen mee gehad. In het gehele traject zitten twee hellingen: eentje op de heenweg en eentje op de terugweg. Hellingen die bergaf gaan tel ik niet. Iedereen kan dus mee.

De wandeling vertrekt in het centrum van Teuven; vandaar gaan we de heuvel op naar het drielandenpunt (bijna dan toch maar je kan het wel zien liggen) om bovenop de heuvelrug verder te stappen naar Hombourg. Na een stop gaan we langs een iets avontuurlijker weg terug naar Teuven.

In Teuven vinden we café Modern, daar kunnen we 's ochtends afspreken, en na de wandeling is hier mogelijkheid om een hapje, een menu of om a la carte te eten. Indien er voldoende mensen willen blijven eten kunnen we een groepsmenu bestellen, die heb je vanaf 22 euro per persoon
Kijk zelf even op hun website http://www.cafemodern.be/index.shtml

Gegadigden, enkel voor de wandeling, komen gewoon op 27 maart om 09.00 uur naar de Melle, vertrek naar Teuven om 09:15. Zij die liever rechtstreeks naar Teuven vertrekken vinden hier het startadres: we vertrekken om 11.00 uur aan Café Modern, Dorp 61 te Teuven. Café Modern opent om 10.00 uur de deuren. Reken op een anderhalf uur rijden vanuit Turnhout. (laat ons zoveel mogelijk carpoolen)

Diegenen die wensen te blijven eten voor de terugtocht richting Turnhout, laten dit even weten per mail, bij voldoende interesse (minimaal 10 personen) vraag ik de verschillende keuzemogelijkheden op.

U kan uw interesse nu reeds doorgeven voor wandelen met of zonder eten op info@vvwturnhout.be

Verdere info over de prachtige Voerstreek via http://www.voerstreek.be/welkom.htm