keer bekekenspacer home icon spacer home icon

Gepost op : zondag 5 februari 2012 : De allereerste 'after sail reunie'

Onze jeugd heeft op zaterdag 4 februari genoten van onze allereerste ‘after sail reunie’. 35 Ex-cursisten en jeugdleden kwamen om 14 uur toe, ze werden verwelkomd door een stralend winterzonnetje en een bevroren, betoverende Melle.

Victor en Joke hadden voor een leuke geanimeerde quiz gezorgd. Tijdens de pauze stond er natuurlijk ook een sneeuwballen gevecht op het programma. Nadien kon iedereen zich opwarmen met een warme chocomelk.

Er waren 7 ploegen van telkens 5 deelnemers, de ploegen waren zo verdeeld dat de minimale leeftijd van elke ploeg minimum 55 jaar was. De vragen waren heel gevarieerd, volgende onderwerpen stonden op het programma : muziek, zeilen, algemene kennis, aardrijkskunde, televisie, …. De eerste plaats ging naar team Pauline’, de tweede plaats naar ‘de zinkers’ en de derde plaats ging naar ‘de sneeuweendjes’.

Er waren leuke prijzen te verdienen: de eerste prijs was een beurtenkaart voor het huren van een boot, de tweede prijs een jaar gratis jeugdwerking en de derde prijs een gratis consummatie, dit telkens voor elk ploeglid.

Nadien konden de deelnemers nog kijken naar enkele leuke zeilfilmpjes en werden ze getrakteerd op een lekkere hamburger. Als afsluiter kregen ze elk nog een snoepzak mee naar huis.

Het was weer een gezellige bedoening!

Met dank aan de animators Victor en Joke, en aan de helpers : Carl, Gilles, Siska, Yves en Ruth.

De foto's kan je hier bekijken !


Gepost op : vrijdag 29 april 2011 : De behouden terugkomst van de Poolse driemaster 'Dar Mlodziezy'

foto certificaat
Op vrijdag 22 april 2011 is de Poolse driemaster ‘Dar Mlodziezy' na een zeilreis van 4 weken behouden teruggekeerd in Antwerpen. Aan boord waren 104 studenten, 17 coaches (waaronder Kirsten) en 14 vaste Poolse bemanningsleden, in totaal 26 verschillende nationaliteiten met als voertaal engels.

De studenten werden door honderden familieleden en vrienden verwelkomd op de Antwerpse Oreliuskaai. De aankomst was indrukwekkend, alle studenten hingen in de masten en vergasten de talrijke aanwezigen op zeemansliederen. Na het aanmeren stonden alle studenten in uniform op het dek. Na het nodige protocol mochten ze het schip verlaten. Daarna mochten de aanwezigen onder begeleiding van een student het schip bezoeken.

Op 26 maart waren de eerstejaarstudenten van de Hogere Zeevaartschool van Antwerpen vertrokken naar Punta Delgada in de Azoren. Tijdens deze reis van ruim zesduizend kilometer heen en weer kregen de cadetten, onder begeleiding van hun coaches, een opleiding die hen vertrouwd moet maken met het ‘echte zeemansleven’. Zij leerden de zeilen bedienen, het schip besturen, de navigatie doen en de machines onderhouden.

De ‘Dar Mlodziezy’ is een pools zeilschip dat ingezet wordt als opleidingsschip. Het reusachtige zeilschip is helemaal gemoderniseerd en ingericht als opleidingsschip. Zo is er, onder de hoofd-navigatiebrug een extra brug uitgerust met dezelfde instrumenten en verschillende kaartentafels. Ook beschikt het schip over een apart klaslokaal.

Sinds 2008 wordt de Dar Mlodziezy ingezet voor de zeestage van de eerstejaarsstudenten aan de Antwerpse Hogere Zeevaartschool. Zeilen met een tall ship is niet te vergelijken met de moderne scheepvaart. Toch blijft het voor beginnende studenten een nuttige en leerrijke ervaring op vlak van zeegewenning, werken in teamverband, het principe van wachtlopen en discipline.

Voor Kirsten was het de tweede maal dat zij deel uitmaakte van de bemanning van dit schip, in 2009 was zij al eens met de ‘Dar Mlodziezy' in Bilbao, toen was zij zelf eerstejaars, nu was zij aan boord als coach om de cadetten te begeleiden. Kirsten moet nog dikke twee jaar studeren en kan dan als aspirant officier gaan varen, op weg naar de titel van kapitein.