keer bekekenspacer home icon spacer home icon

Gepost op : woensdag 4 december 2012 : Kaartprijskamp op 1 december

Al van bij de aanvang van de eerste spelronde demarreerde Marcel Proost op een dusdanige wijze dat het achtervolgend peloton de moed in de schoenen zonk, enkel Dirk van Dun kon het gat min of meer dichtrijden. Toch moeten we vermelden dat, hoewel de strijd gestreden leek, niemand gebruik maakte van de bezemwagen. De achtervolging was lang, bij momenten moeizaam en het weer hielp ook al niet mee maar deze club kent enkel volhouders! Hulde!

Tijdens de spelrondes werd de bevoorrading professioneel verzorgd door Werner en Leen. Niemand hoefde honger of dorst te lijden, integendeel: de rondjes volgden elkaar in een strak tempo op, wat de creativiteit bij het spel zeker ten goede kwam. En zelfs een heilige kwam helpen: op een gegeven moment werd de opmerking gehoord dat ook Sint Petrus meespeelde.

Aan de meet perste Dirk er nog even alles uit in een ultieme poging om Marcel “de kannibaal” bij te benen maar helaas (pindakaas) hij moest genoegen nemen met een verdiende tweede plaats.

Zal het verwonderen dat Edith in het zog van onze kampioenen een versnelling hoger schakelde om alsnog een derde plaats in te nemen? Het lukte haar wonderwel. Onze voorzitter, galant als altijd, liet vader en moeder voorgaan en pikte dan de vierde plaats in. Met Tilly als vijfde was het podium volzet.

Voor diegenen die het kaarten wel leuk vonden: er wordt quasi elke zondagnamiddag gespeeld in het clubhuis vanaf 14:00 uur.


Gepost op : zaterdag 4 februari 2012 : Rayonhaad sakket troch it iis

Rayonhaad Auke Hylkema fan 'e iiswegesintrale Gaasterlān is sneon troch it iis fan 'e Sleattemermar sakke by Wikel. Hy kaam der oan de nekke ta yn te sitten. Hy koe der troch syn kollega's mei in stōk śt lutsen wurde.

It rayonhaad wie mei in groep op it iis om te sjen oft der in baan śtset wurde koe. Hy rūn foarop doe't er der ynienen troch sakke. Hylkema hie inkeld in snoek, gjin ferwūnings. De Sleattemermar is ūnderdiel fan de rūte fan de Alvestźdetocht.

Een kleine vertaling voor de friesonkundigen:

Rayonhoofd Auke Hylkema van de ijswegencentrale Gaasterland is bij Wikkel door het ijs van het lotermeer gezakt. Hij stond tot aan de nek in het water. Hij kon er door zijn collega’s met een stok uitgelutseld worden. (uitlutselen is zoals fierlejeppen maar dan anders)

Het rayonhoofd was met een groep op het ijs om te kijken of het doenbaar was hier een schaatsbaan uit te zetten.Hij liep voorop waaebij hij doot een wak zakte. Hylkema hield bij de redding een gevangen snoek vast. Het Slotermeer is een onderdeel van de elfstedentocht.


Gepost op : vrijdag 3 februari 2012 : Rood lichtje

En dan beste citytrippers gaan we stilaan huiswaarts. Het was een mooie dag, moe maar tevreden, …

He, ginds brandt een rood lichtje. Wat zou dat zijn? Een oliebollenkraam?

Er hangt een lichtreclame bij … Casa Rossa

Dat zal Andre wel weten,

werd het dus toch nog leuk !


Gepost op : donderdag 2 februari 2012 : De Elfstedentocht komt eraan !

Amsterdam? F..k Amsterdam: de tocht der tochten: de Elfstedentocht komt eraan!

Kijk alvast op Omrop Fryslān voor de laatste berichten : Alvestêdekoarts nimt ta.

met onderstaande kan alvast het dagelijks fries geoefend worden vóór jullie met hemelvaart er naar toe gaan

2 febrewaris, 2012 - 16:15

De Alvestźdekoarts nimt ta. Want der leit iis en de waarfoarsizzings lykje goed. Mar is dy koarts no allinne by de Hollanners, oanwakkere troch de media? Of kribelet it ek by de Friezen?

Neffens āld-foarsitter Henk Kroes fan de Vereniging de Friesche Elfsteden hat der altyd al in mediahype west om de tocht der tochten hinne. Ek foar hjoeddeistich foarsitter Wiebe Wieling is it al wer ien en al drokte mei de parse. Piet Paulusma hāldt it derop dat de froast yn alle gefallen oant woansdei bliuwt.

Voor de liefhebbers hierbij de webcam achter het huis van Piet Paulusma voor live beelden van het ijs op de Boalserterfaert (overdag iets duidelijker dan ‘s nachts!)

Jo sjogge nei live bylden fan de Boalserterfeart op de Alvestźderūte by Piet Paulusma achter hūs yn Harns.

http://www.omropfryslan.nl/alvestedentochtwebcam


Gepost op : donderdag 2 februari 2012 : De 9 straatjes van Amsterdam !

Eerst het Scheepvaartmuseum daarna “De Pijp”. En na “De Pijp” ? De 9 straatjes van Amsterdam !

Volgens “Stedentrippers.nl” :

Een leuk winkelgebied, gevestigd in negen kleine straatjes in het centrum van Amsterdam. Een absolute hotspot voor alternatieve shoppers. Je vindt er tweedehands kledingzaken, vintage winkels, designerboetieks en hippe kledingmerken. De straatjes zijn zijstraten van de grote grachten, zoals de Herengracht en Keizersgracht. De straatjes heten Berenstraat, Gasthuismolensteeg, Hartenstraat, Huidenstraat, Oude Spiegelstraat, Reestraat, Runstraat, Wijde Heisteeg en de Wolvenstraat

plan amsterdam

Gepost op : woensdag 1 februari 2012 : stadsplan Amsterdam

Onderstaande link is google's stadsplan van Amsterdam.

Je kan een kaart zien maar ook hetzelfde als een satelietbeeld.

Je kan zelfs het voetgangertje dat boven de in-en uitzoombalk staat in de kaart plaatsen en dan krijg je streetview.

Enfin, misschien leuk om zien voor de minder fanatieke computeraars onder ons :

http://maps.google.be/maps/place?ftid=0x47c63fb5949a7755:0x6600fd4cb7c0af8d&q=Amsterdam,+Nederland&hl=nl&ved=0CAwQ-gswAA&sa=X&ei=RX8pT-GpB8nijgftj729Dg


Gepost op : dinsdag 31 januari 2012 : De Pijp

Vandaag wat nieuws over “De Pijp”, een volkse wijk gelegen in het zuidoosten van het stadscentrum.

In het boek “heel Nederland” van Rik Zaal wordt De Pijp omschreven als:

“Het gebied dat door snelle projectontwikkelaars is volgeplempt met dat wat later speculatiebouw gaat heten. Deze handelswijze was tot in het stadhuis de raadsleden een doorn in het oog. Er zijn dan ook geregeld stemmen opgegaan om deze (en soortgelijke) buurten maar plat te gooien. We schrijven eind 19de eeuw.
Raar genoeg werd de wijk in de tijd van het opkomend yuppiedom steeds populairder als plek om te wonen en als plek om uit eten en uit drinken te gaan en zo is De Pijp , hoe treurig nog in architectonische zin, een aangename wijk geworden voor ons bezoekers van Amsterdam”

Dagelijks vinden we hier met een 250 tot 300 kramen de Albert Cuypmarkt, door Amsterdammers als veruit de leukste markt van de stad bevonden.

Als eetgelegenheid vinden we in de Albert Cuypstraat restaurant Bazar op nr 182 waar we om 13:30 verwacht worden voor de lunch

In en rond deze straat vinden we tal van winkeltjes met curiosa, brocanterie en allerhande

Ook in de Cuypstraat vinden we het standbeeld van Andre Hazes. Blijkbaar een telg van De Pijp. Als het aan de fans van Andre Hazes ligt wordt zijn geboortehuis nog eens een museum.

Andre horen? http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lMEsI6yRv9U


Gepost op : maandag 30 januari 2012 : Beste Amsterdammerkens,

Na wat heen en weer getelefoneer kwam volgende kostberekening uit de bus:

We rijden carpoolend naar Amsterdam, kostendelend dus

Een bezoek aan het Scheepvaartmuseum is, zeker sinds de verbouwingen, een must. Ze kregen de titel van mooiste museum van Nederland niet voor niets. Kijk zeker eens naar hun website: www.hetscheepvaartmuseum.nl

We krijgen als groep een gevoelige korting: voor volwassenen kost het 12 euro, voor 65-plussers komt het op 6,5 euro. Om deze korting te krijgen is op voorhand een e-mail met een deelnemerslijst aan het museum te versturen. Geen nood, als ex-secretaris is jullie geboortedatum mij bekend; komt dus in orde. Dit impliceert wel dat er na 5 februari geen deelnemers meer kunnen inschrijven.

Het museumbezoek is voorzien van 10.00 uur tot 11:50 uur; dit laatste is geen grapje we moeten stipt om 12.00 uur vertrekkensklaar staan. Uiteraard kunnen we op een tweetal uren niet alles zien maar het is altijd leuk om iets over te laten voor een volgende keer.

Eten doen we bij Bazar in de wijk “Oud-Zuid” meer bepaald in “ de Pijp” voor het lunchmenu ben je 10, 90 euro kwijt. Wereldkeuken voor (bijna) geen geld. Drankjes zijn apart te verrekenen. Bazar is één van de weinige restaurants waar je met goed fatsoen met een grote groep kan eten.


Gepost op : woensdag 17 augustus 2011 : Skūtsjesilen in Lemmer : Finalewedstrijd SKS kampioenschap 2011

We zijn vorige week naar het Skūtsjessilen in Lemmer gaan kijken. Hieronder een verslag (bron : http://www.skutsjesilen.nl/)

Spanning tot op de laatste dag. Douwe Visser zou kampioen worden, dat was al zeker voor de start van de finalewedstrijd op de Snitser Mar. Maar welke? Douwe van Sneek leidde tot dan toe het klassement met 22,9 punten en alleen neef Douwe van Grou, tweede met 28,7 punten, kon hem nog inhalen. Maar liefst zeven skūtsjes waren nog in de race voor een podiumplaats.

De start van de zandloperroute vond plaats onderin de Snitser Mar richting de eerste bovenste boei bij de vaargeul. Na een massale valse start werd vanwege een draaiende wind één van de startboeien verplaatst. Sneek met voorsprong in het klassement zou verdedigend kunnen zeilen op concurrent Grou, maar wist ook ‘aanvallen is de beste verdediging'. Vanuit een hoge start bij het startschip zeilde de Sneker Pan in twee lange slagen op de bovenste boei af.

Hier pakten de Snekers gelijk de koppositie voor Joure. Grote verliezer bij deze boei werd Drachten. Albert Visser kwam niet goed uit en trachtte nog een opschieter te maken om toch te kunnen ronden. Daarbij werd de boei geraakt. De Drachtsters maakten een extra rondje, kwamen in het achterveld terecht en verspeelden daarmee hun podiumplaats.

In het voordewindse rak kwamen Joure en Lemmer boord aan boord bij Sneek en met het rondden van de onderste boei nam Johannes Meeter (Lemmer) de koppositie over. De tweede helft van de vloot kwam boord aan boord op de boei af. Dat vergde extra stuurmanskunsten van de schippers en resulteerde in veel wisselingen in de volgorde. Zo wist Jappie Meeter (Leeuwarden) heel slim met snelheid als binnenste schip uit te komen en kwam het op een zevende plek terecht.

In het daaropvolgende kruisrak maakte Pieter Brouwer van Heerenveen een geweldige slag en pakte de leiding. Heerenveen en Lemmer liepen uit op Sneek en de andere achtervolgers. Maar Douwe Visser (Sneek) behield de rust en consolideerde de derde plek die hem het kampioenschap zou opleveren. De voorspelling dat in de loop van de middag de wind wat weg zou vallen, kwam uit. Daardoor was gedurende de wedstrijd niemand zeker van z'n positie. Maar ook de verschillende vlaagjes over de Snitser Mar zorgden voor spannende momenten. Zo kozen Joure en Grou aan het begin van de derde route een andere slag om dichterbij de koplopers te kunnen komen, maar dit pakte niet echt goed uit.

Pieter Brouwer (Heerenveen) rekende vlak voor de finish definitief af met nummer twee Lemmer en pakte z'n tweede dagoverwinning. Hoewel de bakboordslag van Sneek richting het starteiland niet echt lekker verliep, bracht dit de derde plek en dus het kampioenschap niet in gevaar. Dobberend dreef de Sneker Pan over de finish en met een luid gejuich werd de eindoverwinning gevierd. Joure maakte in het laatste kruisrak nog een fantastische slag en finishte als vierde. Langweer leverde met een vijfde plek een prima prestatie en passeerde de finish met een protest tegen Lemmer. De jury stelde na afloop Langweer in het gelijk en dat leverde Lemmer 14 punten op.

Het SKS kampioenschap 2011 kende veel extremen. Te weinig wind of teveel wind om te zeilen. Het eindklassement werd opgemaakt aan de hand van negen gezeilde wedstrijden. Twee schippers wonnen tijdens dit kampioenschap hun eerste officiėle wedstrijd bij de SKS. Albert Visser (Drachten) bij Terherne en Auke de Groot (Stavoren) de inhaalwedstrijd bij Woudsend. Douwe Visser (Sneek) behaalde voor de zesde maal winst tijdens een SKS kampioenschap (1995, 1996, 2002, 2003, 2007 en 2011).Een filmpje van de wedstrijd op de Fluesen:


Gepost op : dinsdag 17 mei 2011 : Zeilen met Sita

foto zeilboten
foto zeilboten
foto zeilboot
foto barbecue

Zaterdag 14 mei kondigde zich als een grijze dag met buien en opklaringen aan, aldus het weerbericht. Wat een verassing om een van de mooiste zeildagen van dit voorjaar te krijgen: zon, mooie wolkenluchten, geen spatje regen en een windje dat rustig begon in de voormiddag en lekker aantrok in de loop van de namiddag. Ideaal om een groepje nieuwelingen te ontvangen op onze plas en hen een zeilinitiatie te geven.


Enkele mensen van SITA kwamen deze dag kennismaken met de zeilsport; de bijgevoegde foto's geven een idee van deze succesvolle dag.


Het begon met een korte theoretische uitleg, gegeven door Jan, gevolgd door een eerste kennismaking met de praktijk, dit in een 420 vergezeld van monitoren Hilde & Andre. (om zeker te zijn van winst in de geplande namiddagwedstrijd had Herman zich verzekerd van de grootste boot). Jan en Rob zorgden daarbij voor de nodige assistentie op het water.


Blijkbaar heeft deze initiatie iets losgemaakt, we krijgen al zeker bezoek tijdens het volgende weekend met de Watersportdag, de vraag naar meer uitleg rond verenigingen en mogelijkheden om te zeilen werd gesteld en het volgen van een eventuele cursus wordt bekeken.


De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje; gezien het blijvende mooie weer kon ook dit met zicht op onze plas gebeuren.Gepost op : woensdag 27 april : Moord van Raamsdonk

zoals elk jaar worden in het voorjaar bootbezitters voor een korte periode ijverig; hun bootje moet immers opnieuw vaarklaar gemaakt worden.

om aan deze jaarlijkse verplichting te ontsnappen laten sommigen hun bootje gewoon achter; volg toch hun voorbeeld niet, sluikstorten is altijd een misdrijf!

en laat het duidelijk zijn, onderhoud is echt nodig

Wat hebben we nodig?

een bootje !

werkvolk !

moed

goed weer, de nodige producten en werktuigen

zo kan het natuurlijk ook maar koper in stroken zit er bij mij niet op, International Paints biedt een goede antifouling die vlot een seizoen mee gaat (dank u Luc)

dus, na 7 dagen werken: schuren, opvullen, schuren, primerlagen leggen, antislipverf over het ganse dek aanbrengen, primerlagen op het onderwaterschip, antifouling smeren, kleine reparaties aan de romp uitvoeren, 6 lagen vernis op de spiegel smeren, 5 lagen vernis op het kajuitje aanbrengen, … zijn we aan de volgende stap toe

rust

transport

tewaterlating

en voilą

en nu kan Mien …

weer lekker slapen


Gepost op : maandag 28 maart : De picnic in Voeren

na de picnic ...