keer bekekenspacer home icon spacer home icon

Gepost op: zondag 15 april 2018: De club kocht nieuwe Splash-zeilen.

Oei, half één. Splash-cup. Tijd om te vertrekken, anders heb ik geen boot meer. Maar het was niet nodig om snel te zijn. Alleen Jean-Marie en Jean-Claude zijn er. Marc DG zal de wedstrijd leiden. Zeker van een podiumplaats. Tot Hilde W eraan komt, even twijfel, maar ze beslist om met de laser te zeilen.

Gaan we de nieuwe zeilen gebruiken? Ja, toch maar proberen. Trim is anders, het is even wennen.

Startfluit wordt gegeven.  Ik lig op kop, Jean-Marie tweede en Jean-Claude derde, hij heeft last met zijn nieuw zeil. Ik trekt mijn zeil over naar de andere kant, maar verlies eventjes de controle over mijn roer. Boei ligt in de weg. Strafrondje maken. Jean-Marie profiteert hiervan en neemt de leiding. Ik kan de achterstand niet meer inhalen. Jean-Marie wint, ik tweede en Jean-Claude derde.

Tweede startfluit. Ondertussen heeft Jean-Claude zijn nieuw zeil onder controle. De wind is een beetje opgekomen. Jean-Claude ligt voor mij en rondt een boei. Ik volg, maar Jean-Claude vindt zijn versnelling niet en ik kom weer een boei tegen. Weer een strafrondje. Jean-Marie ligt gelukkig verder achterop. Hij had de verkeerde kant gekozen. Resultaat Jean-Claude eerst, ik tweede en Jean-Marie derde.

Eindresultaat van de eerste Splash-cup: alle drie een podiumplaats. Alle drie tweede. We hebben ons goed geamuseerd. De kop is eraf. Nu alleen nog betere boeien...