keer bekekenspacer home icon spacer home icon

Gepost op : maandag 21 december 2015 : Evi van Acker wint Goud op olympisch water

Zeilster Evi Van Acker heeft zondag de Copa Brasil de Vela gewonnen. In Rio de Janeiro, waar volgend jaar de Olympische Spelen plaatsvinden, liet de 30-jarige Gentse in de Laser Radial-klasse de Deense Anne-Marie Rindom en de Litouwse Gintare Scheidt achter zich.

Van Acker was met een ruime voorsprong aan de Medal Race begonnen en hield die met een vijfde plaats in de slotregatta moeiteloos vast. Met 49 punten deed ze het uiteindelijk twaalf punten beter dan Rindom en dertien punten beter dan Scheidt. De Nederlandse Marit Bouwmeester strandde, eveneens op dertien punten, op de vierde plaats. Maité Carlier werd met 167 punten 21e.

Het jaar eindigde dus in schoonheid voor Van Acker, die in 2015 derde werd op het WK (na Rindom en Bouwmeester) en de eerste plaats op de wereldranglijst heroverde. “Leuk om 2015 af te sluiten met goud op het olympisch water! Mooi jaar geweest, maar het beste houden we voor 2016”, blikte Van Acker op Twitter al op de Spelen vooruit. In 2012 veroverde Van Acker olympisch brons in Londen.

Bron: http://www.nieuwsblad.be

 


Gepost op : maandag 27 april 2015 : Evi van Acker wint Goud op de Wereld Beker in Hyères!

Evi Van Acker heeft zondag voor het tweede jaar op rij de World Cup in Hyères gewonnen. Emma Plasschaert werd vijfde.

Evi begon aan haar medaillerace als eerste in het tussentijds klassement, voor de Litouwse Gintare Volungeviciute Scheidt en de Deense Anne-Marie Rindom. Ondanks haar mindere start kon ze toch de medaillerace domineren.

Emma Plasschaert startte de medaillerace als zesde in het tussentijds klassement en kon met een zevende plaats in de medaillerace een knappe vijfde plaats bemachtigen in het eindklassement. Hiermee eindigt Emma in de eindstand voor de Nederlandse Marit Bouwmeester, Marit won de zilvere medaille op de Olympische Spelen in Londen.

De eerst komende wedstrijden voor Evi en Emma zijn:

Bekijk de video met Evi haar impressie over de medaillerace

Bekijk de resultaten