keer bekekenspacer home icon spacer home icon

Gepost op : maandag 30 maart 2015 : Ook dit jaar hebben we opnieuw een uitgebreide activiteitenkalender

tekening kalender

Beste leden

Ik ben blij jullie allemaal te mogen verwelkomen bij de start van ons zeilseizoen. Na de start van de zomertijd willen de weergoden blijkbaar de nodige aandacht trekken met de maartse buien, op het feit dat de zomer nog niet echt begonnen is.

Graag sta ik ook even stil bij het bericht dat ons eergisteren bereikte, namelijk het overlijden van Jos Pierré. Jos heeft de laatste jaren een zware strijd gestreden en heeft die uiteindelijk verloren. Jos was gepassioneerd met de technische kant van het zeilen. Hij haalde zijn A-brevet hier in de club om nadien zijn initiatordiploma te behalen en zo zijn kennis aan anderen door te geven. Onder de aanwezigen hier zijn er ongetwijfeld die van Jos les hebben gehad. Tussen de zeilseizoenen vonden we Jos meestal terug aan de kaarttafel op zondag hier in ons clubhuis. Sinds zijn ziekte hem aan het bed kluisterde, moesten we hem ook daar missen.

We wensen zijn familie veel sterkte in deze moeilijke dagen.

Maar zoals altijd gaat het leven ook weer verder.

Vóór deze opening van ons zeilseizoenen hadden we gisteren een poetsdag. Meer dan 20 bereidwillige medewerkers waren er bij. U merkt het ongetwijfeld. Er is gisteren hard gepoetst en geklust. Waar voor mijn oprechte dank.

Met het opstellen van onze activiteitenkalender merkten we dat we ook dit jaar weer weekends te kort gaan komen. De opstellers van de kalender hebben er veel tijd ingestoken, we hopen van harte dat jullie dit appreciëren en dit zullen laten blijken door massaal deel te nemen.

Buiten enkele die-hards, hebben we in tegenstelling tot de voorbije jaren, nog maar weinig zeilers op het water gezien dit was vorige week op de eerste jeugdwerking en de eerste Splashcup. Vanzelfsprekend verwachten we een grote stijging van deelnemers aan clubactiviteiten.

Vandaag zagen we al een groot deel van onze 470 vloot op het water. Ook enkele 420-zeilers waren van de partij. We zullen deze zeilers ook op de hoogte houden van wedstrijden op andere locaties, zodat we misschien al eens op verplaatsing kunnen gaan. Dit zal ook andere zeilers naar onze wedstrijden brengen. Zo ook voor Splashes, Europe’s en Lasers zullen we dit doen. Op 19 april hebben zij een training en de week nadien een wedstrijd. Hopelijk zijn er veel deelnemers, ook van onze jeugd.

Ons jeugdbeleid van de voorbije jaren werpt zijn vruchten af. Na de vorming van een 10-tal eigen initiators en een instructeur de laatste jaren, hebben we dit jaar onze eigen aspirant-initiator cursus ingericht met weeral 9 eigen clubleden. Onze toekomst qua vorming is verzekerd.
Deze luxe aan lesgevers geeft een boost aan onze zeilschool. Maar liefst 25 cursussen staan er op de planning; allemaal gegeven door eigen lesgevers.
Dit wil zeggen dat er dit jaar 200 cursisten terecht kunnen in onze zeilschool. Ook dat is een record. Tot op heden zitten we aan 99 inschrijvingen. Bovendien moet de opendeurdag nog komen en is het flyeren pas deze week begonnen.

Dankzij de inspanningen van onze webmaster is de zichtbaarheid van onze club op het internet verhoogd. Ook filmpjes van de clubactiviteiten, zelfs van op de boten, maken voor de leek onze sport heel aanschouwelijk, waarvoor onze dank.

Om onze club meer zichtbaar te maken, kunnen nog steeds autostickers bekomen worden in ons clubhuis.

Ben jezelf ook zo fier op je club dat je er mee naar buiten wil komen, hebben we de mogelijkheid op een soft-shell aan te kopen met clublogo. In ons clubhuis zijn er pasmodellen, binnen 2 weken plaatsen we de bestelling.

Met alle weekends ingevuld, is april een drukke periode, maar mei zal niet beter zijn.
Op vrijdag 1 mei houden we onze jaarlijkse zeilmarathon ten voordele van het goede doel. Hou je mailbox in de gaten voor de precieze info.
Op 9 en 10 mei zijn er weer de nationale watersportdagen. Nodig zoveel mogelijk vrienden en kennissen uit en kom zo mogelijk helpen.
We komen steeds stuurmannen te kort op alle bezoekers te laten proeven van onze sport- de zeilsport.

Ook onze uitstap naar Friesland van 13 tot 17 mei is weer goed bezet. Voor snelle beslissers zijn er nog enkele plaatsjes over. Voor wie het de eerste keer zal zijn dat zij deze ervaring zullen op doen. Het zal zeker niet de laatste keer zijn.

Vooraleer ik de ganse kalenderplanning met jullie overloop, lijkt het mij verstandiger om hier af te sluiten. Voor zij die graag een papieren versie willen van de jaarkalender, in ons clubhuis vind je de nodige exemplaren (meer dan één mag ook).

Ons secretariaat wil nog even de aandacht trekken op volgende items:

Tot hier de dienstmededelingen.

Graag wil ik jullie nog even melden dat we in ons bestuur nog enkel wijzigingen hebben.
Erik en André hebben na jaren actieve dienst laten weten dat ze het in de toekomst meer willen overlaten aan anderen. Ze blijven in de toekomst steeds bereid om hier en daar een handje bij te steken.
Ik wens hen uitdrukkelijk te bedanken voor hun inzet.

Voor die toekomst hebben we Fredie en Luc bereid gevonden om het bestuur te versterken. Ik zou hen kunnen vragen zichzelf even voor te stellen... maar dit doe ik hen niet aan.
U kan het hen zo dadelijk persoonlijk zelf vragen na dit officieel gedeelte.

Ik wens ook nog mijn appreciatie uit te drukken ten opzicht van alle vrijwillige helpers vóór, maar vooral ook achter de schermen.

Rest mij enkel nog jullie een prachtig seizoen toe te wensen met veel zeilgenot en meer dan voldoende wind.

Het bestuur trakteert jullie nog graag op een hapje en een drankje gedurende 1 uur, nadien mogen jullie terug onze kas spijzen.

Gezondheid.