keer bekekenspacer home icon spacer home icon

Gepost op : woensdag 2 september 2015: Mega End of Summer Special 2015

Flink veel zon, 28° C , weinig wind, 45 enthousiaste jongeren en 100 eetgrage mondjes.

De 4e editie van de MEOSS was warm en zwoel.  De start om 9u30 u begon met een deskundige uitleg van Bart Proost.  Waarop de jeugd meteen warm werd gemaakt om de aanval in te zetten op het piratenschip.  Bij boei 1 moest de water-flipflap bedwongen worden.   Die kreeg het keihard te verduren.  Het arme ding tuimelde een paar keer compleet ondersteboven door het geweld van de zeerovers.   Sommige namen tijd om een goal te scoren of de vissen te verjagen door te kapseizen,  andere kaapten als koekjesmonsters zonder pardon spek uit de loods weg.

45 jongeren zijn moeilijk in te tomen.  Op de vraag “Heb je het naar je zin?” kregen we  permanent een volmondig ja en ogen die glinsterden van de pret.

 “Tijd voor frietjes!” riep de kraamuitbater op het middaguur.  Want door de spanning en inspanning op het water, waren er een paar toe aan opwarming, ondanks een watertemperatuur van 21° C. 
De frietkraam was heel flexibel:   frietjes met mayo of mayo met frietjes, het kon allemaal.  
Zelfs de sausjes waren gekruid op niveau van de jeugdwerking:   met lef en pit.  Uit betrouwbare bron vernamen we dat de kippolero’s, de frikandisimo’s, de pistolero’s en samurailala’s vol zeilhormonen - verspreking- zeilvitamines zaten.

De namiddag bracht op.   Wie goed zocht, vond in het bos een zeeroversschat, wie paddelde naar boei 2 besefte dat de weg heen gemakkelijk was, en de weg terug een hel.

Er bleef nog het waterslot om te veroveren.  De burcht bleek moeilijk in te nemen.   Hoe hard de jeugd ook sprong  en alle lachsalvo’s ten spijt….  er was geen kruit tegen opgewassen.

Carl Proost sloot af met een prijsuitreiking, elke ploeg viel in de ereprijzen en engageerde zich daarmee ook stiekem voor deelname aan volgende evenementen.

Oprechte dank gaat uit naar de hele ploeg van monitoren en medewerkers in de coulissen, de kassa, de bar, de motorboot, poetsers…. want achter 45 deelnemers zitten haast evenveel organisatoren.

Om na te genieten hebben we voor u nog een aantal onprofessionele kiekjes gemaakt van het evenement: foto's.

Lieve ouders, we hebben vreselijk ons best gedaan om uw zonen en dochters een MEGA-DAG te bezorgen.   Noteert u aub goed de data van de volgende “jeugdwerking” en de Olympische waterspelen in september want wij rekenen op uw kroost.

Namens vvw Turnhout

Luc Wouters