keer bekekenspacer home icon spacer home icon

Gepost op : zondag 21 december 2014 : Evi Van Acker wint op Olympisch water

Evi Van Acker heeft de gouden medaille gewonnen op Olympisch water! Voor Evi is dit de tweede gouden medaille op rij na Abu Dhabi.

Zaterdag 20 december was het de laatste dag van de Copa Brasil de Vela. Deze wedstrijd vond plaats in Rio de Janeiro waar in 2016 de Olympische Spelen zullen plaats vinden. Hierdoor kwamen naast Evi Van Acker en Emma Plasschaert nog verschillende zeilsters zich voorbereiden op de Olympische Spelen. Wat voor een sterk deelnemersveld zorgde.

Evi ging de medalrace in met ťťn punt achter op J. Olsson (SWE) en met M. Bouwmeester (NL) op haar hielen. Tijdens de medalrace tellen de punten dubbel, dus deze race zou alles beslissen. Uiteindelijk kwam Evi als eerste over de finish, terwijl de Nederlandse Bouwmeester een straf opliep en de Zweedse Olsson als zesde over de lijn kwam. Emma Plasschaart die race tien op haar naam zette, kwam tijdens de medalrace als vierde over de finish en werd zo vijfde in de eindstand.

Op het Olympisch Test Event in augustus 2014 behaalde Evi brons en Emma een dertiende plaats. Beide dames maakten een zeer mooie progressie in hun voorbereiding naar 2016.

Klik hier voor de resultaten


Gepost op : maandag 1 december 2014 : Evi Van Acker wint ISAF wereldbekerfinale te Abu Dhabi

Evi Van Acker heeft met de zege op de WB-finale een kroon op een regelmatig seizoen gezet. "Het geeft wel een goed gevoel om zo het seizoen te eindigen en te laten zien dat ik beter kan dan zilver of brons" vertelde Evi aan Sporza.be.

Evi Van Acker domineerde de medaillerace en liet de eindzege in Abu Dhabi niet meer glippen. "Ik ben heel tevreden over mijn hele week", zegt Evi. "Ik had een moeilijke eerste dag, maar daarna liep alles goed. In de beslissende medal race was ik goed vertrokken en lag op kop na het eerste kruisrak. Ik had snel een geruststellende voorsprong, het was wel nog een leuk gevecht met de Finse"

Die overwinning is welkom na derde plaatsen op het olympische test-event en het WK in Santander. "Ik ben al zo vaak tweede en derde geworden. Winnen is zo veel leuker." "Met mijn bronzen medailles was ik niet tevreden. Je staat wel op het podium, maar als je weet dat je beter kunt, dan blijft het ontgoochelend. Deze zege maakt veel goed." "Het is geen wraak, maar het geeft wel een goed gevoel om zo het seizoen te eindigen en te laten zien dat ik beter kan dan zilver of brons."

Plasschaert had zich niet kunnen kwalificeren voor de medal race. Plasschaert beleefde met een 13de en een 17de plaats een mindere laatste dag, en eindigt zo op de 14de plaats. Wannes van Laer kon zich ondanks een knappe 9de plaats in race 6 eveneens niet plaatsen voor de medal race in de laser standaard klasse. Emma

De prestigieuze wereldbeker finale te Abu Dhabi is de eerste ooit georganiseerd door de Internationale Zeilbond ISAF. In elke olympische klasse krijgen de 20 beste boten de kans om te strijden voor een mooie prijzenpot. Van Belgische zijde deden Evi Van Acker, Emma Plasschaert en Wannes Van Laer mee.

Bekijk de VRT Sportweekend reportage | Bekijk de volledige Medalrace

credit foto: Jesķs Renedo,Barbara Sanchez/SAILINGENERGY/ISAF - credit tekst: Sporza.be

Meer info op de Abu Dhabi event website


Gepost op : dinsdag 23 september 2014 : Ons RS Tera Team kwam met een gouden medaille naar huis van de Dutch RS Games

Afgelopen zaterdag en zondag werden de Dutch RS Games gevaren op het Grevelingenmeer in Bruinisse.

Onze zeilclub vaardigde een heus RS Tera Team af: Anna, Pierre, Dominique, Nele en Dries waren present. Leon organiseerde voor deze zeilers een speciale trainingsdag. Zijn theorieŽn zouden tijdens de wedstrijd nog door het hoofd van Nele spoken. Voor de gelegenheid werd ook ondersteuning voorzien tijdens de wedstrijd zelf door middel van een motorboot die bemand werd door Carl, Arthur en Charlotte. Onze zeilers zouden immers de ganse dag op het water vertoeven en eten en drinken enz. moesten op het water gebeuren.

En zoals de woordvoerder het bij de prijsuitreiking zou zeggen: alle ingredienten waren aanwezig ! Zaterdag beginnend bij geen of amper wind, de eerste start nog in de mist, de latere manches met een lekker zacht briesje en stralende zon om in vorm te komen, dus 4 manches ideaal voor de lichtweerzeilers. En dan zondag: het werd een spetterende knaldag met veel meer dan genoeg wind, 3 manches ideaal voor onze sterke Melle-racers, die wel een vlaagje kunnen vangen en zich zo opwerkten in het klassement tot bij en zelfs in de top. Tjonge tjonge, Nele Wynants bovenaan op het podium, wat een applaus !!! Ze mag zich voortaan Nederlands kampioene RS Tera Girls 2014 noemen. Ook alle namen van ons team zijn terug te vinden op de uitslag van de klasseorganistie. Het moet gezegd worden, onze 5 jeugdige zeilers mogen gerust zeil-helden genoemd worden. Zij hebben het alle 5 super-goed gedaan en volgehouden, ook de 2 jongsten hebben keihard gevochten en volgehouden: respect ! Iedereen heeft z'n steentje bijgedragen om onze club kenbaar te maken in het RS-wereldje, Ze zullen die jonge kleppers van VVW Turnhout met hun gele lycraatjes niet gauw vergeten.

Ook een dikke pluim voor onze 3 jonge begeleiders, die er steeds kort bijwaren voor de "voedertijden" tussen de manches, de troostende en bemoedigende woorden tussendoor. Er kwam zelfs een feliciterende duim omhoog voor jullie van het hoofd van het Rescue-team: Echt goed bezig !!! Bedankt.

En dan nog onze supporters... Fijn dat jullie erbij waren voor de bemoedigende woorden en het transport van al het materiaal. En wat kan je als ouders-supporters nog meer wensen dan de races te kunnen volgen vanop een "drijvende tribune" vlakbij...? Jullie hebben het uitzonderlijke geluk gehad om vanop dat mega-jacht alles van dichtbij te kunnen meemaken, wat een belevenis. Met dank aan de eigenaar-eigenares van dat jacht.

En de winnares van de Feva-wedstrijd beŽindigde haar dankwoordje met: "... en onze ouders, want zonder hen was dit niet mogelijk geweest.". Het is inderdaad zo dat de kinderen dit niet kunnen meemaken zonder het engagement van de ouders. Maar ook deze ouders vonden voldoening in dit buitengewoon weekend. We willen u hun commentaren niet onthouden:

“Pierre vond het super leuk en wij ook. We hebben er allemaal enorm van genoten.”

“Vvw Turnhout; bedankt voor het initiatief, het materiaal, de ondersteuning en zo veel meer!”

“Het is nog maar eens bewezen: VVW-Turnhout is een fantastische club !”

“Charlotte , Carl en Arthur bedankt voor de inzet.”

“Ook wij vonden dit (ondanks de mindere B&B) een fantastisch weekend, dit was voor onze zeilers een onvergetelijke ervaring!”

De foto's van dit weekend zullen zondag in ons clubhuis vertoond worden. Het was top, proficiat en bedankt aan allen !


Gepost op : dinsdag 23 september 2014 : Open Dutch Skiff Trophy 2014

Op 13 en 14 september was het skiffweekend in Bruinisse. Aan de start verschenen ook Marc en Maxime

Dat ze als een speer over het water kunnen vliegen met hun RS800, demonstreerden ze al op het weekend Veerse Meer. Maar dat ze in een wedstrijd slechts ťťn RS800 moeten voorlaten, toont aan dat ze een uitmuntende prestatie hebben neergezet.

Straffer nog... In deze wedstrijd met boten van het type 49er en RS800, finishten ze als eerste in de 4de manche! Ze sloten de wedstrijd af met een 7de plaats in het algemene klassement: resultaten

Proficiat Marc en Maxime.