keer bekekenspacer home icon spacer home icon

Gepost op : dinsdag 2 september 2014 : Vogels, regen en ritsen: 21 - 24 augustus, zeilweekend aan het Veerse Meer

Tegen 12 uur parkeren we de wagen aan het Badhotel. Heel wat zeilers zijn al aangekomen de avond voordien en hebben nu een aanzienlijke voorsprong bij het optuigen, wat toch van belang is aangezien het lekker waait.. Het 470-konvooi, de snelle RS 800 en Laser 4000, de Laser EPS, de Bahia, de 420, elk trekt een streepje over het meer en het wordt een heerlijk zeildagje waarop meteen flink geoefend wordt met de trapeze en waarachtig, na deze vierdaagse zullen de fokkemaatjes zich moeiteloos achterover gooien. Meteen ook goed voor de teambuilding! Bij Liesbeth en Frank wordt er zelfs gekapseisd, want buitenboord hangen zonder wind blijft moeilijk. Mark tuimelt dan weer voorover waarbij de RS 800 (en noodgedwongen ook Maxim) het voor bekeken houden. Een fok is bovendien geen trampoline, dus daar wordt enige schade vastgesteld. Niets echter dat niet de volgende dag gerepareerd kan worden.

’s Avonds volgt een driegangenmenu in het restaurant van de camping. Ze kennen ons daar al en met groot genoegen (maar vooral dankzij de inspanningen van Hilde) wordt de resto nog maar eens omgebouwd. We genieten de komende avonden van een lekkere en goed verzorgde keuken…en van een charmante patron die zich toch vooral voor de mannen lijkt uit te sloven. Na onze verplichte avondwandeling (toch wel een heel eind stappen tot aan onze tenten) duikt iedereen zijn nestje in, na een schietgebedje voor goed (zeil)weer, uiteraard.

De tweede dag worden we al vroeg gewekt door het gesnater van overvliegende ganzen en het getik, eerst discreet, daarna luider, van een deftige bui. Wat anders te doen dan zich nog eens om te draaien? Maar dan volgen de ritsen. De canon van de kampwei: met wisselend enthousiasme flapt overal het canvas open.

Het wordt toch weer 11 uur voor we aan de steiger staan, maar wat een zalige wind! Waar we gisteren moesten uitkijken voor vlagen, kunnen we nu heerlijk lange rakjes maken in de trapeze, in de zon (af en toe dan toch). Als de boot planeert, is de schipper blij (Leon begint dan zelfs te zingen, of is het zijn Laser?) Ivo heeft een nieuw speeltje en zoekt toepassingsmogelijkheden: wie wil de waterdichte camera mee op de boot? Her en der wordt het toestelletje gemonteerd en ieder zet zijn beste beentje voor (letterlijk). Hopelijk vormt de condens op de camera geen probleem. Benieuwd naar het resultaat!

Vogels, regen en ritsen.

Bij aankomst aan het Badhotel is het meteen duidelijk: vandaag wordt het menens. Jan en Paul zijn als eersten op het water en gaan meteen voluit. We noteren een volle 4 met flink wat vlagen van 5 beaufort. Ondergetekende neemt een rustdag en geniet van een goed boek. Zoals Kristien de vorige dag, ga ook ik vanavond op en af naar huis voor een feestje, met collega’s dan nog! Dat krijg je als je zo lang met vakantie moet..! Gelukkig kan Frank op Dominique rekenen: onvermoeibaar en een verdomd goede fokkemaat, ik zal moeten oppassen! Alleen nog wat aankomen, Dominique. Er zijn vast wel zeilers met enkele kilo’s te veel.. Fredi en Jaak bedwingen de baren alsof het hun tweede natuur was. Way to go! ‘Zo fijn om te zien hoe iedereen geniet’, zegt Hilde, en draait het daar inderdaad niet om?

Vogels, regen en ritsen.

De laatste dag al. Hier moeten we alles uithalen en dat doen we! Bart haalt zelfs zijn onderbroek boven: een bijzonder, custom-made 470 model, gemaakt op één exemplaar voor zijn 50e verjaardag. Proficiat Bart en moge je veel plezier beleven aan dit uniek stuk. Wie weet, breng je het model ooit op de markt! Verder die dag: de obligate tocht naar Oma’s snoepwinkeltje in Veere. Roel krijgt een lift van drie jongedames, Nele, Cloë en Marie en verdwijnt ermee aan de horizon. Dries en Casper houden een oogje in het zeil vanop hun Laser en ook Hilde en Wendy gaan dezelfde kant uit. Ze nemen alle wind die er is en komen pas laat terug. Groot gelijk! Intussen cruisen wij met de RS Venture die Carl op proef meekreeg vanuit Bruinisse. Een ruime boot voor 6, zelfs 8 volwassenen. Toch wel fijn eens niets te moeten doen.

Rest me nog verslag uit te brengen van de gebeurlijke ongelukjes in deze vrijwel kreukloze editie. Liek wordt onaangenaam verrast door een losschietend zwaard en Frank verliest haast de nagel van zijn duim. Op het einde komt de familie Wouters een dag zeilen; zouden we dan toch nog averij oplopen? Niets daarvan, Tilly steelt de show en maakt, in foutloze zeiloutfit, een tochtje op het meer alsof ze ’s ochtends om haar krantje gaat. Respect voor deze stijlvolle zeilster! Enkelen onder ons eindigen de dag met oesters, door Frank opgedoken uit de dieptes van ’t Veer. Verrassend lekker!

Bedankt allen voor deze leuke vierdaagse.

Liesbeth