keer bekekenspacer home icon spacer home icon

Gepost op : dinsdag 8 oktober 2013 : Q-cup 2013 in Turnhout

Zondag 29 september in de VVW Turnhout: de ochtendstond had goud in de mond...

Perfecte oostenwind, de hele dag lang constant,4 ŗ 5 Beaufort....

als er al een ideale zeildag bestaat, dan was het zeker deze want ook de zon was van de partij die zo bijna 20 graden aardoppervlaktemperatuur uitstraalde. De zeilers waren in volle topvorm...

er werd uit de bootjes gehangen en er gebeurden soms al wat tactische zets...

Een echt spektakel!
Foto's : http://www.vyf.be/nl/q-cup-93.htm#

Bron : http://www.vyf.be


Gepost op : maandag 7 oktober 2013 : Evi Van Acker 8ste en Emma Plasschaert 10de op het Wereldkampioenschap Laser Radial

Het WK Laser Radial voor dames, te Rizhao (China), is vandaag geŽindigd. Tijdens deze laatste dag hebben Evi en Emma nog haasje over gedaan in de rangschikking. Evi stond gisteren 10de en werd met een 20ste en 14de plek vandaag 8ste (met 94 punten) in de eindrankschikking. Emma stond gisteren 7de. Na een 23 en 20 werd ze in de totale uitslag 10de (met 97 punten).

Met 2 van onze dames in de top 10 van de wereld, een schitterende prestatie!

Tina Mihelic uit KroatiŽ is wereldkampioen geworden (39 punten), tweede werd de Finse Tuula Tenkanen (43 punten) en het brons was voor Paige Railey uit de USA (58 punten).
Bron : http://www.vyf.be


Gepost op : vrijdag 13 september 2013 : Evi Van Acker grijpt nipt naast brons op EK

Op het EK zeilen in de laser radial-klasse in het Ierse Dublin heeft Evi Van Acker vrijdag, op de laatste dag, net naast het brons gegrepen. De 27-jarige Gentse eindigde als vierde. Emma Plasschaert werd twintigste.

Het EK in Dublin was op zondag niet heel goed gestart voor Evi Van Acker. In haar tweede kwalificatieproef werd ze ďslechtsĒ zesde. Nadien zette ze een sterke reeks prestaties neer, maar op woensdag ging het mis. Na een 19e en een 17e plaats in beide races leek de medaillehoop weg. Toch kwam ze nog dicht bij eremetaal. Ondanks twee tweede plaatsn op vrijdag strandde ze op plaats vier.

De Oostendse belofte Emma Plasschaert kon Van Acker het vuur niet aan de schenen leggen, maar mocht het EK toch afsluiten op een 20e stek.

Bij de mannen waren er in de top tien geen Belgen te bespeuren. Daar kwam de beste prestatie van Wannes Van Laer. De zeiler uit Laken werd 34e, op 135 punten van winnaar Tonci Stipanovic.

William De Smet eindigde net binnen de top vijf bij de beloften.

Bron : http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/cnt/dmf20130906_00729061