Afvaart van de Maas 2009

Net als de vorige jaren doen we dit jaar weer mee aan de Afvaart van de Maas.
Vooraf inschrijven is verplicht aangezien we maar een beperkt aantal bootjes hebben!!!

Inschrijven kan via jeugdwerking@vvwturnhout.be
 

Praktische afspraken:


Mee te nemen: T-shirt Jeugdwerking, zwemvest & inschrijvingsgeld.
Samenkomst aan de Melle om 9u00.
De Optimisten worden opgeladen op de aanhangwagen.
Vervolgens vertrekken we richting Maaseik, waar we rond 11u aankomen.
Terwijl de inschrijvingen in orde worden gebracht worden de bootjes afgeladen en opgetuigd, zodat we tegen 12u30 klaar zijn voor de start.
Startplaats afvaart : Strand van Beachclub Sporta te MAASEIK.
(GPS : Herenlaakweg 68 te 3680 Maaseik)Inschrijven kan vanaf 12.15 uur aan de startplaats. We starten om 13.00 uur.

Aankomst ter hoogte van clubhaven Noord Limburg Maas
(GPS : Maasdijk te kinrooi)

 

Totale afstand over water is ongeveer 6 KM (stroomafwaarts) Einde is afhankelijk van de windsterkte en richting. We proberen om alle kinderen ten laatste om 17.00 uur binnen te hebben (vanaf 16.00 uur beginnen we bootjes binnen te slepen.)

 

Deelnameprijs per bootje : 5 euro (1 consumptie inbegrepen) maar hier ben ik niet 100 procent zeker van, zal er alleszins niet ver naast zitten hoor…. Iedere deelnemer wint een prijs. Zowel een medaille als een pakket met allerlei gadgets en speelgoed. Aan finishplaats is eten en drinken te verkrijgen. Er is een slipway om de bootjes uit het water te halen. We hebben ieder jaar tussen 100 en 120 deelnemers. Er is goed gestructureerde begeleiding en reddingsdiensten voorzien op het water, evenals begeleiding door de zeevaartpolitie. Coaching vanaf het water is niet toegestaan voor de eerste 50 bootjes. Er is een individueel klassement en een klassement per deelnemende zeilvereniging (ieder lid kan punten verzamelen voor zijn vereniging) De vereniging met de meeste punten krijgt een wisselbeker De vereniging met de meeste deelnemers krijgt ook een speciaal aandenken.